Pieni Houkutuslevy
Pituus 18,5 cm
Leveys 6,5 cm
Houkutuslevy
Pituus 23,0 cm
Leveys 8,0 cm
Houkutuslevyt
Salsa-houkutuslevy on tarkoitettu antamaan lisätehoa ja -liikettä vetouistelussa käytettävien vieheiden uinteihin ja aktivoimaan petokaloja iskemään. Salsa-houkutuslevyn monipuolisten uintien ja erittäin helpon säädettävyyden ansiosta mm. perhojen, vaappujen, lusikoiden ja täkyraksien tehokkuus nousee aivan uudelle tasolle. Salsa-houkutuslevyä voi käyttää kaikkien petokalojen uistelussa laajan vetonopeusalueen vuoksi. Salsa-houkutuslevystä löytyy viittä erilaista ( L1-L5 ja R1- R5) pituusakselin ympäri pyörivää tynnyrimäistä uintia. Sekä myötä- että vastapäivään. Pyörivien uintien sädettä ja taajuutta voi säätää vetopistettä muuttamalla . Lisäksi levyssä on kaksi erilaista heittelehtivää keskiuintivetopistettä (C1 ja C2 ). Salsa-houkutuslevyssä on myös erittäin helppokäyttöinen portaaton tapsin pituuden säätömekanismi. Näiden monipuolisten säätöjen ansiosta löydät Salsa-houkutuslevystä sopivan ja tehokkaimman uinnin juuri sinun kalastustavoillesi, ja kullakin hetkellä vallitseville kalastusolosuhteille. Salsa-houkutuslevyt on varustettu hyvälaatuisilla kuulalaakerileikareilla ja laadukkaalla tapsisiimalla. Lisäksi mukana tulee varasnäppejä ja kiristysletkua.
Houkutuslevyn käyttöohje
Muutamia perusvinkkejä uinnin säätämiseen:
- Lämpimän veden aikaan kannattaa suosia nopeampia ja vilkkaimpia uinteja sekä lyhyitä tapseja ( n. 60-100 cm pitkiä). Käytettäessä täkyraksia houkutuslevyn kanssa, pyörivällä uinnilla kannattaa syötti ja levy säätää pyörimään vastakkaisiin suuntiin. Näin saadaan aikaan katkoja syötin uintirytmiin.
- Kylmän veden aikaan kannattaa suosia hitaammilla uinneilla pidempiä tapseja ( n. 100-220 cm pitkiä). Käytettäessä täkyraksia houkutuslevyn kanssa pyörivällä uinnilla, kannattaa syötti ja levy säätää pyörimään vastakkaisiin suuntiin. Jos käytät kylmän veden aikaan vilkkaampia uinteja täkyraksin kanssa, kannattaa levy ja syötti säätää pyörimään samaan suuntaan.
- Tapsisiimoissa kannattaa suosia 0.50-0.60 mm paksuja siimoja. Paksumpi siima välittää levyn liikkeet paremmin vieheeseen. Voit myös jättää levyn takana olevan leikarin pois ja sitoa yhtenäisen tapsin, jolloin levyn pyörähtely siirtyy paremmin takana tulevaan vieheeseen. Näin saat esim. vetoperhoon enemmän pyörähtelyä tai täkyraksin uintiin enemmän katkoja.
- Salsa-houkutuslevy on kehitetty toimimaan yhdessä Salsa-raksihupun kanssa.
Uintien peruskuvaukset:
Vetopisteistä L1-L5 levy pyörii myötäpäivään. Ja vastaavasti vetopisteistä R1-R5 levy pyörii vastapäivään.
Vetopisteillä L1/R1, L2/R2 ja L3/R3 levyllä on suuri ja voimakas uinti. Näillä vetopisteillä viehe saa reilusti lisäliikettä. Uintiliikkeen säde ja taajuus pienenee vaihdettaessa vetopistettä L1/R1 –> L2/R2 –> L3/R3. Myös vetonopeuden sieto paranee samalla. Vetopisteet L1/R1 soveltuvat parhaiten lämpimään veteen, aktiivisille kaloille ja hitaaseen vetonopeuteen. Vetopisteet L3/R3 soveltuvat viileään veteen tai lämpimään veteen suuremmalla vetonopeudella, kun halutaan lisäliikettä vieheeseen (vertaaL4/R4 ja L5/R5). Vetopisteistä L2/R2 levyn uinti on kahden edellisen välimuoto.
Vetopisteillä L4/R4 ja L5/R5 levyllä on pieni ja rauhallinen uinti. Vetopisteillä L4/R4 levy antaa vieheelle rauhallisen lisäliikkeen ja tuo veteen rauhallista välkettä. Vetopisteillä L5/R5 levy ei anna vieheelle juurikaan lisäliikettä, vaan antaa veteen rauhallista välkettä ja houkuttelee näin kaloja vieheen läheisyyteen, muttei kuitenkaan säikytä arkojakaan kaloja. Nämä uinnit ovat parhaimmillaan kylmässä vedessä aroille kaloille ja kovissa vetonopeuksissa. Näistä vetopisteistä vedettynä levyllä on myös todella pieni vetovastus.
Vetopisteestä C1 levyllä on tiheästi potkiva ja rauhallisia sivuhakuja sisältävä uinti. Tästä vetopisteestä levy omaa myös syvääjäominaisuuksia, mikä on syytä ottaa huomioon siimasotkut ja pohjatärpit välttääkseen.
Vetopisteestä C2 levyllä on voimakas ja epäsäännöllisesti puolelta toiselle poukkoileva uinti. C1 ja C2vetopisteillä(takilassa) vedettäessä kannattaa aloittaa lyhyemmillä vapautuspituuksilla, jotta oppii tuntemaan uinnin laajuuden omassa vetovauhdissa.
Vinkki
Nämä ohjeet ovat suuntaa antavia. Kannattaa kokeilla erilaisia variaatioita ja sitä kautta oppia lisää kalojen elämästä.